Takım Elbise Modelleri

Erkek ve Kadın Takım Elbise

Takım elbise deyince akıllara ilk olarak profesyonellik gelir. İş hayatında profesyonellik aynı zamanda dış görünüşünüzle de ilgili olduğu için, takım elbise ciddi ve önemli işlerin vazgeçilmez giysisi olmuştur her zaman. Özel günlerde, düğünlerde, nişanlarda kendinizi şık ve özel hissetmenin bir yoludur aynı zamanda takım elbise giymek. Hem iş hayatında hem de özel günlerde klas bir görünüm için kadınlar ve erkekler çoğu zaman tercihlerini takım elbiseden yana kullanırlar. Yalnızca takım elbise giymek şıklığı kurtarmaz elbette. Doğru stil, doğru takım elbise modeli ve doğru detaylarla şık ve profesyonel bir görünüme sahip olabilirsiniz. Elbette kendi zevkiniz de devreye giriyor. Bu yazının konusunu da, size daha somut fikirler sağlayabilelim diye, takım elbise kombinleri olarak belirledik. Takım elbise modellerini ve kombinlerini bu yazımızda bulabileceksiniz.

Erkeklerin Takım Elbise Seçiminde Dikkat Etmesi Gerekenler

Erkek Takım Elbise

Erkekler için takım elbise bir stil meselesidir. Profesyonel iş hayatına sahip, toplantıdan toplantıya koşan başarılı erkeklerin tercihi koyu renk takım elbiselerden yana olmalıdır. Ancak takım elbise modellerinizde mat siyahtan uzak durmanızı öneririz. Onur yerine siyahın daha ışıltılı tonunda bir takım elbise kumaşı seçmelisiniz. Siyah takım elbise kombinlerinde içinize giyeceğiniz beyaz gömlek ve farklı renklerde kravatlar sizi şıklık ölçütlerinde bir adım öne çıkarır.

Erkek Gri Takım Elbise

Gri takım elbiseler de bu sıralar oldukça revaçta. Gri takım elbise kombinlerinin bir avantajı da sizi zorlamayacak olmaları. Gri renginin çoğu renkle uyumu, size pek çok kombin olanağı sağlıyor. Mavi, açık pembe, beyaz, siyah gömlekler gri takım elbiseyle kolayca bütünleşebilir. Kravatınızı da gömleğinizin rengine göre seçmelisiniz. Açık renk gömleğe koyu renk kravat daha uyumlu bir görüntü yaratacaktır. Mendil de unutulmasın! Takım elbise kombininizin renklerinin bir karışımı olabilir mendiliniz. Rengi veya gömleğinizin bir ton açığı ve koyusu da olabilir ama sakın kravatınızla mendilinizi aynı renk seçmeyin!

takim-elbise-erkek-2

Uyumlu ve göz alıcı bir takım elbise kombini için kemer ve ayakkabının aynı renk olmasına dikkat etmek gerekiyor. Kemerinizi asla kalın kemerlerden seçmeyin, daha zarif ve klas bir görünüm için ince kemerler tercih etmek gerekiyor. Takım elbisede pantolon detayları da çok önemli. Pantolonunuzun üzerinize oturduğundan ve dikişlerinin düzgün olduğundan emin olun. Ceketinizin omuzlarında boşluk kalmadığından emin olun. Ceket için yaka ve düğme detayları takım elbisenizin havasını değiştirecektir. Kalın klapalı ya da ince klapalı modeller, daha modern mi yoksa geleneksel/klasik mi görünmek istediğinizi belli eder.

Kadınların Takım Elbise Seçiminde Dikkat Etmesi Gerekenler

Kadın Takım Elbise

Kadınlara gelindiğinde: Profesyonel kadın imajını oturtmak o kadar da zor değil. Kadın takım elbise modelleri hem etekle hem de pantolonla kombin edilebilir. Elbise ve ceket birlikteliğini de unutmayalım. Etek ve ceketten oluşan takım elbise kombinleri için eteğinizin boyundan ziyade belinize ve kalçalarınıza tam oturması önemli. İçinize dar bir body, bluz ya da gömlek giymek isterseniz, eteğinizin belini yüksek tutabilirsiniz. Ceketiniz de bu tür kombinlerde hem kısa hem de kalça seviyesinde uzun olabilir.

Kadın Takım Elbise Modeli

Kadınlar takım elbise renklerinde erkeklerden daha şanslılar. Pek çok renkte takım elbise kombini yaratabilirsiniz. Ceket ve pantolondan oluşan takım elbise kombinlerinde pantolonunuzun detayları ile ceket detaylarının uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Blazer ceket modelleri kadın takım elbise şıklığının vazgeçilmez unsurları ve çok geniş kombin olanakları sağlıyor. Blazer ceketler hem spor hem de resmi olarak kombin edilebilir ceketler. Ayakkabı, kemer ve çanta uyumuna aman dikkat! Eğer bu üçlü farklı dilden konuşursa, şık değil rüküş olmuş halde bulabilirsiniz kendinizi.